Van Egmond Wegenbouw

Aannemers in grond, wegen en waterbouw

Over Van Egmond Wegenbouw

Van Egmond Wegenbouw is actief in de grond-, weg en waterbouw. Onze hoofdactiviteiten zijn: het aanleggen van bestratingen en rioleringen (zoals het bouw- en woonrijp maken), de reconstructie van bestaande structuren, de vernieuwing van riolering en diverse onderhoudswerkzaamheden.

Van overheidsproject tot achtertuin

Wij voeren opdrachten uit voor gemeenten, projectontwikkelaars, woningbouwbedrijven en instellingen. Wij hebben de mogelijkheid om projecten als totaalpakket aan te bieden, inclusief bestek en tekeningen (design en construct). Tevens zijn wij gespecialiseerd in het aanleggen van sierbestrating, zodat ook de particulier bij ons terecht kan. Vooral de afgelopen jaren ontwikkelde zich hierin een enorme trend. De keuze in het sierbestratingsmateriaal is dan ook behoorlijk uitgebreid.

Vakmanschap sinds 1938

Van Egmond Wegenbouw BV, onderdeel van de holding P. van Egmond Beheer BV, die oorspronkelijk werd opgericht in 1938 door P. van Egmond te Rijnsburg. Drie van zijn zonen namen het bedrijf over, die ieder het bedrijfsaandeel overdeden aan één zoon. Derhalve bestaat de directie van het bedrijf thans uit drie neven. In 2013 bestaat het bedrijf 75 jaar!

Van Egmond Wegenbouw is gevestigd in Rijnsburg, Castricum en Beverwijk. Een onderneming die al drie generaties bestaat heeft natuurlijk veel ontwikkelingen in de GWW sector meegemaakt. Inmiddels heeft het bedrijf de nodige knowhow opgebouwd. Bovendien is Van Egmond Wegenbouw lid van de Stichting Erkenning voor het Bestratingsbedrijf.

Gecertificeerde aannemers ISO-9001 en VCA**

De moderne tijd stelt veel eisen aan kwaliteit. Alle onderdelen van Van Egmond Wegenbouw voldoen aan zeer hoge kwaliteitseisen, waardoor wij sinds 6-2-1997 in het bezit zijn van het ISO 9001 en VCA** certificaten.

Het gaat om kwaliteit

  • van afgeleverde producten en diensten
  • van de eigen werkzaamheden

En om het vertrouwen

  • in het verwezenlijken van de kwaliteitseisen
  • van de klanten

Mechanisch / machinaal bestraten

Mechanisch bestraten, zoals machinaal banden stellen, machinaal tegels leggen en mechanisch vleien, wordt voor de huidige stratenmaker een must. Vanuit Europese wetgeving wordt opgelegd om bestrating aan te leggen met behulp van bijvoorbeeld vacuummachines.

Preventie van vroegtijdige arbeidsongeschikt staat hoog in het vaandel bij Van Egmond Wegenbouw. Wij maken gebruik van goed materieel, gereedschap en machines. Een ploeg straatmakers maakt circa 200 m² tegelbestrating per dag. Met andere woorden, deze ploeg straatmakers verwerkt bij tegels van 4,5 cm dik 20 ton, oftewel 20.000 kg per dag en bij tegels van 8 cm dik is dat ruim 40 ton, oftewel 40.000 kg per dag. Dit is topsport.

Knikmops
In deze tijd is de Knikmops een onmisbare machine voor bestratings- en hoveniersbedrijven. De machine is niet alleen licht en compact, maar ook snel en krachtig voor zijn gewichtsklasse en is bijzonder eenvoudig te bedienen. Deze kleine kniklader is zeer multifunctioneel en multi-inzetbaar, dankzij het zeer ruime assortiment aan hulpstukken.

Shovel Ahlmann AZ 14 en 95
Een shovel of wiellader is een machine die onder andere gebruikt wordt bij het grondverzet. Er kunnen in de hefarm verschillende voorzetstukken gehangen worden, zoals een dichte bak, puinbak, palletvorken, stenenklem, hijsmast, stenenrotator of een veegbezem. Een opvallende constructie van de AZ 95 is de doosvormige zwenkarm, waardoor de machinist een optimaal zicht heeft op de bak, palletvorken, 3-in-1-Leveller of welk ander uitrustingsstuk dan ook. De ruime cabine heeft een uitstekend uitzicht voor de machinist. Ahlmann heeft nu de twee extra functies bedienbaar door middel van twee proportionele duimwieltjes op de joystick, hierdoor heeft de machinist altijd één hand aan het stuur en de andere hand aan de joystick.

Kubota U17-3
De Kubota U17-3 binnendraaier is een geavanceerde minigraver. Door de 360 graden draaiing, uitstekende stabiliteit, soepele bediening, samen met kracht en efficiëntie zijn er geen grenzen met wat u kunt bereiken met de nieuwe U17-3, zelfs in drukke stadsomgevingen en in gebouwen.

MAN vrachtauto met laadkraan
Robuust, rendabel en niet in de laatste plaats veilig, dat zijn kenmerken van de MAN TGS. Zijn speciale werkterrein is de bouwplaats, het transport van zware lasten of het korte afstandsvervoer.

Wij sponsoren tennisvereniging B.S.V. Bergen zaterdag 1

Zaterdag 1 juni 2013 is B.S.V. Bergen zaterdag 1 kampioen geworden in de 2e klasse! Onder aanvoering van de licht geblesseerde Jan van Egmond werd er gewonnen en was het kampioenschap een feit. Via deze weg willen wij het team van harte feliciteren met deze mooie overwinning en wensen wij ze veel succes in de 1e klasse!

Kampioen

Werk voor particulieren en gemeenten

Van Egmond Wegenbouw werkt zowel voor particulieren als gemeenten. Bekijk een overzicht van onze diensten voor meer informatie.

Bekijk onze diensten